شغل های فنی پر درآمد و داشتن شغل فنی به معنای انجام کارهایی است که نیاز به دانش، مهارت و تجربه فنی خاصی دارد. مثلا شغل های مربوط به الکترونیک، مکانیک، برق، تعمیرات و…. شغل های فنی معمولا پر درآمد بوده و با توجه به این گرانی های اخیر در کشور و عدم تهیه لوازم نو و کم شدن قدرت خرید مردم، بازار این کارهای خدماتی خوب هستند.
شغل های فنی پر درآمد میتوانند شامل تعمیرات لوازم خانگی، نقاشی خودرو، برق ساختمان، برق خودرو، تعمیرات پکیج ، تعمیرات موبایل و هوشمند سازی ساختمان و… باشند.
برای انتخاب بهترین شغل فنی پر درآمد باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. مثلا علاقه و تخصص شخصی، بازار کار و تقاضای شغل، هزینه و زمان آموزش و ابزارهای لازم و درآمد حاصل از شغل.
برای ورود به شغل های فنی نیاز به گذراندن دوره های آموزش فنی و حرفهای است که می توانید با دریافت مدرک رسمی به صورت کارآموزی در نمایندگی های فنی، مغازه های مختلف شروع کرده و سپس کسب و کار خود را نیز شروع کنید.
مقاله پردرآمدترین رشته فنی حرفه ای
منظور از شغل فنی خدماتی چیست؟
شغل فنی خدماتی به مشاغلی گفته میشود که در زمینههای مختلف نیاز به دانش و مهارت فنی دارند. برای مثال، برق کار، تعمیرکار، نصاب پکیج و … از این دسته از مشاغل هستند. شغل فنی خدماتی معمولا با حقوق و درآمد خوبی همراه است.
زمینههای شغلی فنی خدماتی بسیار متنوع و گسترده هستند و بستگی به علاقه، تخصص، تجربه و محل زندگی شما دارند. برخی از این زمینهها عبارتاند از:
- خدمات حرفهای (پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، وکالت، خدمات فنی مهندسی و…)
- خدمات مربوط به کسب و کار (تبلیغات، برنامهریزی مالی، خدمات پست، پردازش داده و کامپیوتر، مشاوره، آموزش، استخدام و…)
- خدمات حمل و نقل (کامیون، اتوبوس، تاکسی و…)
- خدمات فنی (برقكاری ، لوله كشی ساختمان، سرويس كولر گازی و…)
- و…
بیشترین منظور ما در این مقاله مورد 4 است که بیشتر به این مورد می پردازیم.
یکی از مهمترین مزایای داشتن شغل فنی و خدماتی خوداشتغالی است.
برخی از مزایای خوداشتغالی عبارتند از:
- دنبال کردن شغل مورد علاقه
- رییس خود بودن
- استقلال عمل
- انعطافپذیری در زمان و مکان کار
- و…
راه های افزایش دانش و مهارت فنی چیست؟
برای افزایش دانش و مهارت فنی خود، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- شرکت در دورهها و کارگاههای آموزشی مرتبط با رشته فنی خود
- پیگیری آخرین تحولات و نوآوریهای فنی در حوزه کاری خود
- تمرین عملی و تجربه کسب کردن در پروژههای فنی با کارآموزی
- ارتباط برقرار کردن با افراد متخصص و با تجربه در زمینه فنی خود
- تقویت مهارتهای نرم مانند ارتباطات، همکاری، حل مسئله و…
- و…
مهارت های نرم مورد نیاز برای شغل های فنی و خدماتی چیست؟
مهارتهای نرم مهارتهایی هستند که به شما کمک میکنند با افراد دیگر به خوبی کار کنید و شغل خود را توسعه دهید. برخی از مهارتهای نرم مورد نیاز برای شغلهای فنی و خدماتی عبارتند از:
- مدیریت و رهبری
- ارتباطات خوب
- حل مسئله
- تفکر انتقادی
- همکاری و کار تیمی
- و…
برای تقویت مهارتهای نرم خود، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید که عبارتند از:
- درخواست بازخورد از سرپرستان، همکاران و مشتریان خود
- شرکت در دورهها و کارگاههای آموزش مهارتهای نرم
- الگوبرداری از افراد با تجربه و موفق در زمینۀ فنی و خدماتی خود
- و…
مهارت های سخت مورد نیاز برای شغل های فنی و خدماتی چیست؟
مهارتهای سخت مهارتهایی هستند که به شما دانش و توانایی فنی در انجام وظایف خاص میدهند. برخی از مهارتهای سخت مورد نیاز برای شغلهای فنی و خدماتی عبارتند از:
- تعمیرات لوازم خانگی: این شغل شامل تعمیر و نگهداری انواع لوازم خانگی مثل یخچال، ماشین لباسشویی، جاروبرقی و… است. برای این کار نیاز به دوره آموزش فنی و حرفهای و خرید ابزارهای مناسب برای شروع به کار دارید.
- نقاشی خودرو: این شغل شامل رنگ کردن و بازسازی بدنه خودرو است. برای این کار نیاز به دوره آموزش فنی و حرفهای، خلاقیت، دقت و خرید مواد و تجهیزات لازم است.
- برق ساختمان: این شغل شامل طراحی، نصب، راهاندازی و تعمیر سامانههای برق ساختمان است. برای این کار نیاز به دوره آموزش فنی و حرفهای، مسئولیت پذیری، رعایت قوانین اساسنامۀ برق ساختمان و خرید ابزارآلات مناسب برای کسب و کار شخصی خود خواهید داشت.
- برق خودرو: این شغل شامل تعمیر و نگهداری، بهینه سازی سيستم های الکترونيکي و ایسیو خودروها و…است.
- و…
برای تقویت مهارتهای سخت خود، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- درس خواندن و گذراندن دوره آموزشی مناسب
- کسب گواهینامه مهارت از یکی از آموزشگاه های فنی برای شغل مورد علاقه خود
- شرکت در پروژه های عملی و کارآموزی مناسب
- و…
چطور بفهمم چه شغل فنی برای من مناسب است؟
برای فهمیدن شغل فنی مناسب خود، باید ابتدا علایق، نقاط قوت و مهارتهای خود را لیست کنید.
سپس با توجه به نیاز بازار کار و درآمد مورد نظر خود، موقعیتهای شغلی مختلف را بررسی کنید.
همچنین میتوانید از تستهای شخصیتشناسی و مشاوران حرفهای نیز استفاده کنید تا ببینید به چه رده شغل هایی بیشترین علاقه ذاتی را دارید.
چگونه علایق و نقاط قوت خود را شناسایی کنیم؟
- برای تهیه لیست علایق و نقاط قوت خود، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید که عبارتند از:
- ابتدا دو لیست از چیزهایی که دوست دارید و چیزهایی که در آنها موفق هستید بنویسید.
- با افرادی که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید و نظراتشان را درباره علایق و نقاط قوت شما بپرسید.
- تستهای شخصیتشناسی را امتحان کنید و نتایج آنها را با لیست خود توسط یک روانشناس مقایسه کنید.
- کارهای جدید را تجربه کنید و ببینید نسبت به آنها علاقه دارید یا نه
- و…
تست استعداد یابی هالند، تست شخصیت شناسی mbti، تست جانسون اوکانر، تست هوش چندگانه گارنر و… از جمله این روش های هستند که می توانید از سایت های آنلاین یا توسط یک متخصص این تست ها را انجام دهید و نتیجه لازم را به صورت تخصصی تحلیل کنند.
پردرآمدترین رشته های تحصیلی در دنیا کدام ها هستند؟
پردرآمدترین رشته های تحصیلی در دنیا متخصص بیهوشی، جراحی و پزشک عمومی و تخصصی و دندان پزشکی هستند. این مشاغل در کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا و انگلستان حدود 208 هزار دلار در سال درآمد دارند.
اما در رشته های مهندسی نیز بستگی به علاقه و توانایی شخص دارد که چه رشته ای را انتخاب کند. بعضی از رشته های مهندسی که طرفداران زیادی دارند عبارتند از:
- مهندسی برق
- مهندسی معماری
- مهندسی نفت
- مهندسی صنایع
- مهندسی هوافضا
- مهندسی مکانیک
- و…
البته که در بین رشته های مهندسی نیز تا 140 و 150 هزار دلار درآمد دارند که می توانید با کلیک روی عنوان مقاله پردرآمدترین رشته های مهندسی را به صورت کامل مطالعه کنید.
همچنین اگر نیم دانید مهندسی مکانیکی چیست و چه کاری انجام می دهد نیز می توانید با کلیک روی عنوان مهندسی مکانیک چیست آن را نیز مطالعه کنید.
دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی
تعمیرات لوازم خانگی چیست و درآمد آن چقدر است؟
تعمیرات لوازم خانگی شغلی است که در آن تعمیرکاران انواع دستگاه های الکتریکی و گازی را که در منزل استفاده می شوند، مانند یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و … را تعمیر می کنند.
به طور کلی متوسط درآمد ماهانه یک تعمیرکار لوازم خانگی در ایران بین 7 تا 15 میلیون تومان برآورده شده است. البته درآمد شما در این شغل به تلاش و تخصص خودتان بستگی دارد.
چطور میتوانم به عنوان یک تعمیرکار لوازم خانگی شروع کنم؟
برای شروع به عنوان یک تعمیرکار لوازم خانگی، شما باید مهارت و دانش لازم را در زمینه تعمیر انواع دستگاه های الکتریکی و گازی کسب کنید. شما می توانید این مهارت ها را از طریق دوره های عملی و تخصصی در آموزشگاه های فنی و حرفه ای یاد بگیرید و یا با کارآموزی در کنار یک تعمیرکار حرفه ای به دست آورید. همچنین شما باید با کدهای خطا و قطعات مختلف لوازم خانگی با برندهای مختلف آشنا باشید تا بهترین تعمیر را داشته باشید.
هزینه دوره های عملی و تخصصی لوازم خانگی
بر اساس هزینه های درج شده در آموزشگاه های مختلف و با تخفیف برای این دوره ها بستگی به نوع تعمیرات (برد یا مکانیکی) و آموزشگاه مورد نظر شما دارد.
به طور مثال هزینه دوره تعمیرات برد لوازم خانگی با 30% تخفیف ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان
و
هزینه دوره تعمیرات مکانیکی لوازم خانگی با 30% تخفیف ۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان است.
پس هزینه دوره های عملی و تخصصی لوازم خانگی بستگی به نوع، مدت زمان و آموزشگاه آن دارد.
وظایف تکنسین تعمیرات لوازم خانگی چیست؟
به طور کلی، وظایف یک تکنسین تعمیرات لوازم خانگی شامل شناسایی و رفع مشکلات لوازم خانگی مختلف، تعویض قطعات خراب با قطعات فابریک و اورجینال، نصب و راه اندازی تجهیزات جدید، انجام خدمات و بازرسی های معمول و ارائه خدمات عالی به مشتریان است.
آموزشگاه هایی که برای دوره های تعمیرات لوازم خانگی تخفیف دارند
مثلا آموزشگاه هایی که برای این دوره ها تخفیف دارند عبارتند از:
- آموزشگاه پایتخت فناوری: هزینه دوره تعمیرات برد لوازم خانگی با 30% تخفیف ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان و هزینه دوره تعمیرات مکانیک لوازم خانگی با 30% تخفیف ۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان.
- آموزشگاه برق گستران: هزینه دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی (مکانیکی) با 30% تخفیف 2/450/000 تومان.
- آموزشگاه پایتخت فناور: هزینه دوره تعمیرات برد لوازم خانگی با 30% تخفیف 1/800/000 تومان و هزینه دوره تعمیرات مکانیک لوازم خانگی با 30% تخفیف 2/600/000 تومان.
- و..
دوره آموزش نقاشی خودرو
نقاشی خودرو چیست و درآمد آن چقدر است؟
نقاشی خودرو فرآیندی است که در آن بدنه خودرو را با رنگ مورد نظر پوشش میدهند. این کار به منظور حفاظت از بدنه خودرو، افزایش زیبایی و… انجام میشود.
درآمد نقاشی خودرو بستگی به عوامل مختلفی دارد، مانند نوع و کیفیت رنگ، سطح و نوع آسیب بدنه خودرو، تعداد و حجم سفارشات، مکان و شهرت کارگاه و تجربه و مهارت نقاش. به طور تقریبی، قیمت نقاشی چهارچوب درب های چهار درب خودرو و… باشد. البته این قیمت ممکن است با توجه به شرایط بازار تغییر کند.
در کمتری حالت درآمد نقاش خودرو به طور میانگین از 15 تا 20 میلیون تومان در ماه متغیر است. البته اگر بر روی خودروهای خارجی نیز کار کنید و یا متخصص در رنگ یک نوع از خودرویی خاص شوید میتوانید به درآمدهای بالاتری نیز برسید. مخصوصا اگر مغازه خود را داشته باشید می توانید درآمد خالص خود را نیز افزایش دهید.
بازار کار نقاش خودرو در ایران همواره با توجه به زیاد شدن خودروها دنبال نیروی جدید است.
دوره آموزش نقاشی خودرو شامل چه مباحثی است؟
این دوره ها شامل سرفصل های مختلفی در زمینه زیرسازی، بتونه کاری، آستر زنی و نقاشی با پیستوله و… هستند. همچنین این دوره ها مدرک فنی حرفه ای به شما اعطا میکنند تا برای دریافت پروانه کسب و کار خود نیز اقدام کنید.
هزینه دوره های عملی و تخصصی دوره نقاشی خودرو
هزینه دوره های عملی و تخصصی نقاشی خودرو بستگی به مرکز آموزشی، مدت زمان و سطح دوره دارد. بر اساس اعلامی در سایت های آموزشگاه های فنی، هزینه یک دوره عملی و تخصصی نقاشی خودرو با 30% تخفیف حدود 3/400/000 تومان است. البته این قیمت ممکن است در مراکز مختلف متفاوت باشد.
- سطح مبتدی آموزش نقاشی خودرو شامل آشنایی با ابزارها، انواع رنگ و کاربرد آنها، اصلاح رنگ پاشی اضافی و خشک کردن رنگ خودرو است . مدت زمان این دوره حدود 30 ساعت است.
- سطح پیشرفته آموزش نقاشی خودرو شامل آشنایی با انواع رنگ های خاص، روش های رنگ زدن بر روی سطوح مختلف، تکنیک های حذف خط و خش و ترمیم بدنه است. مدت زمان این دوره حدود 60 ساعت است.
البته در بعضی آموزشگاه ها این تعدا ساعت را به صورت پیشرفته و در حد ۴۵ ساعت برگزار می کنند.
آموزشگاه هایی که برای دوره نقاشی خودرو تخفیف دارند
برخی از آموزشگاه هایی که برای دوره نقاشی خودرو تخفیف دارند عبارتند از:
- پایتخت فناوری: 30 درصد تخفیف برای مدت محدود
- فن آموزان: قیمت مناسب و مدرک معتبر
- و…
دوره آموزش برق خودرو
دوره برق خودرو چیست و درآمد آن چقدر است؟
دوره برق خودرو یکی از دوره های فنی است که در آن مباحث مربوط به تعمیر و نگهداری سیستم های الکترونیک و برق خودرو مثل ایسیو خودرو آموزش داده می شود.
درآمد این رشته شغلی بستگی به سطح تخصص، تجربه، محل کار و نوع خودرو دارد. به طور متوسط، یک باطری ساز حرفه ای می تواند بین ۵۰۰ تا ۱ میلیون تومان در روز درآمد داشته باشد.
سیستم الکتریکی خودرو مجموعه ای از قطعات و مدارات است که برای تولید، ذخیره، توزیع، کنترل و مصرف برق در خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم الکتریکی خودرو شامل ۳ مدار اصلی است: مدار شارژ، مدار روشنایی و مدار جرقه است.
باتری، استارت و دینام خودرو اجزاء اصلی آن هستند که له عنوان یک قطعات الکتریکی هستند که برق لازم برای روشن کردن موتور و سایر مصرف کنندگان برق خودرو را تأمین میکند. این قطعه با دریافت انرژی مکانیکی از موتور، آن را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
- باتری جریان الکتریکی کل خودرو را تامین می کند.
- استارت موتور را روشن می کند.
- دینام نیز باتری خودرو را شارژ می کند.
اگر نمی دانید اجزای یک خودرو چیست با کلیک روی اجزای ماشین چیست می توانید مقاله را مطالعه کنید.
دوره آموزش تعمیرات پکیج
دوره تعمیرات پکیج چیست؟
دوره تعمیرات پکیج، یک دوره آموزشی است که به شما مهارتهای لازم برای تعمیر، نصب، راهاندازی و سرویسدهی پکیجهای گرمایشی و سرمایشی را آموزش میدهد. این دوره به صورت کارگاهی و مهارتی برگزار میشود و شامل علوم نظری و عملی در زمینه ابزارشناسی، قطعهشناسی، عيب يابي، برد شناسي، تست فشار و … است.
درآمد پکیج کار و تعمیرات آن چقدر است؟
درآمد پکیج کار بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله سطح مهارت، تجربه کار، نوع پکيج، منطق كاری و…. اما به طور كلي مي توان گفت كسانی که در اين شغل فعال هستند درآمد ماهانهای بین 10 تا 50 میلیون تومان دارند.
چگونه میتوانم دوره تعمیرات پکیج را شروع کنم؟
برای شروع دوره تعمیرات پکیج، میتوانید از مراکز آموزشی مختلفی که این دوره را برگزار میکنند استفاده کنید. برخی از این مراکز عبارتند از:
- نیک اندیشان
- مجتمع فنی تهران پایتخت
- پایتخت فناوری
- فن آموزان
این دورهها به صورت کارگاهی و عملی هستند و شامل آموزش تمام مهارتها و فنون تعمیرات، نصب، راهاندازی، عیب یابی و سرويس دهي پكيج هستند. همچنین با گذراندن این دورهها، مدرک بین المللی دريافت خواهيد كرد و به بازار كار معرفي خواهيد شد.
دوره تعمیرات موبایل
دوره تعمیرات موبایل شامل چه مواردی است؟
دوره تعمیرات موبایل شامل آموزش نرم افزاری و سخت افزاری موبایل های مختلف است. در این دوره، شما با قطعات، ابزارها و دستگاه های موردنیاز برای تعمیرات موبایل آشنا می شوید و نحوه عیب یابی، تعویض قطعات و نصب مجدد برنامه ها و… را یاد می گیرید.
مقاله مهمترین مشخصات یک گوشی موبایل را یم توانید با کلیک روی آن بخوانید تا در این زمینه اطلاعات زیادی را به دست بیاورید.
آموزش نرم افزاری چیست؟
آموزش نرم افزاری شامل سرفصل هایی مثل موارد زیر هستند که عبارتند از:
آموزش نرم افزاری تعمیرات موبایل شامل آموزش راه حل مشکلات کاربری موبایل به صورت ساده و منطبق بر بازار کار است. در این دوره ها، شما با نحوه نصب و راه اندازی نرم افزار های تعمیراتی، فلش و آپدیت گوشی های مختلف، حذف قفل ها، تغییر سریال گوشی ها، روت کردن گوشی ها و … آشنا می شوید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله تعمیر نرم افزار موبایل چیست و چگونه انجام میشود را نیز با کلیک روی آن می توانید مطالعه کنید.
آموزش سخت افزاری چیست؟
آموزش سخت افزاری تعمیرات موبایل شامل آموزش عیب یابی و رفع مشکلات سخت افزاری گوشی های مختلف است. در این دوره ها، شما با نحوه شناسایی قطعات داخلی گوشی، تست و تعویض قطعات خراب، برداشتن آی سی ها، برطرف کردن عیوب جریان کشی و … آشنا می شوید.
برخی از سرفصل های دوره آموزش سخت افزاری تعمیرات موبایل عبارتند از:
- آشنایی با قطعات داخلی گوشی
- تست کردن قطعات با مولتي متر
- تعويض صفحه نمايش، باتري، دوربين و …
- برداشتن آي سي ها و جایگزینی آن ها
- برطرف کردن عيوب جريان كشى
- و…
درآمد شغل تعمیرات موبایل
درآمد شغل تعمیرات موبایل بستگی به مهارت، تجربه، مکان و تعداد مشتریان دارد. به طور کلی، حداقل درآمد این شغل از ۱۵ میلیون تومان تا بدون سقف درآمدی در ماه است. برخی از تعمیرکاران حرفه ای میتوانند درآمد بالاتر هم کسب کنند.
سرمایه اولیه برای شروع شغل تعمیرات موبایل
سرمایه اولیه برای شروع شغل تعمیرات موبایل متغیر است. بستگی به این دارد که میخواهید یک مغازه اجاره کنید یا در یک فروشگاه دیگر کار کنید. همچنین باید هزینه تجهیزات و آموزش را در نظر بگیرید. به طور تقریبی، سرمایه اولیه بین 10 تا 50 میلیون تومان است.
دوره آموزش برق ساختمان
دوره برق ساختمان چیست و درآمد آن چقدر است؟
دوره برق ساختمان یک دوره آموزشی است که به شما مهارت های لازم برای سیم کشی و نصب سیستم های الکتریکی در ساختمان ها را می دهد.
درآمد برق کاران ساختمان بستگی به مهارت، تجربه و نوع پروژه شان دارد. به طور میانگین می توان گفت درآمد برقکار ساختمان در حداقل ترین حالت چیزی بین هفت تا ده میلیون تومان است.
چقدر زمان لازم است تا دوره برق ساختمان را یاد بگیرم؟
بسته به سطح دوره ای که می خواهید شرکت کنید، زمان مورد نیاز برای یادگیری این مهارت متفاوت است.
- برای دوره برق ساختمان درجه 2، حدود 20 تا 30 ساعت آموزش در طول دو هفته لازم است.
- برای دوره برق ساختمان درجه 1، حدود 50 تا 70 ساعت آموزش در طول یک ماه لازم است.
چطور می توانم در دوره برق ساختمان شرکت کنم؟
برای شرکت در این دوره، باید به یک مرکز آموزشی معتبر مراجعه کنید و نسبت به ثبت نام خود اقدام کنید.
برخی از مراکز آموزشی که دوره برق ساختمان و هر یک از این مراکز شرایط و هزینه های خود را برای دوره برق ساختمان تعیین کرده اند. به عنوان مثال، هزینه دوره برق ساختمان درجه 1 با تخفیف 3/000/000 تومان و هزینه دوره برق ساختمان درجه 2 با تخفیف 1/700/000 تومان را می توانید در سایت ها ببینید.
مدارک دوره برق ساختمان و چگونگی دریافت آن
بسته به مرکز آموزشی که دوره را برگزار می کند، نوع و شرایط دریافت مدارک متفاوت است. برخی از مراکز فقط گواهینامه پایان دوره را ارائه می دهند که قابل ترجمه و استفاده برای مهاجرت، کسب جواز یا وام خود اشتغالی نیست.
بعضی دیگر مدارک رسمی فنی و حرفه ای را صادر می کنند که قابل ترجمه و اعتبار دارند. همچنین، بعضی از دوره ها به صورت عملی هستند و نیاز به حضور در کلاس و انجام پروژه های عملی دارند، در حالی که بعضی دوره ها به صورت آنلاین برگزار می شوند.
پس از پایان دوره، شما باید آزمون نظری و عملی را با موفقیت پشت سر بگذارید تا مدارک خود را در چارچوب قوانین و ضوابط در نظر گرفته شده آموزشگاه تحويل بگيريد.
آموزشگاه هایی که برای دوره برق ساختمان تخفیف دارند
برخی از آموزشگاه هایی که دوره برق ساختمان را ارائه می دهند، تخفیف های متفاوتی را در نظر گرفته اند.
برای مثال، آموزشگاه پایتخت فناوری و آموزشگاه دارالفنون 30 درصد تخفیف را برای دوره حضوری و 40 درصد تخفیف را برای دوره آنلاین اعلام کرده اند.
همچنین، آموزشگاه فنی پایتخت 30 درصد تخفیف را برای دوره حضوری در نظر گرفته است.
البته، شما باید قبل از ثبت نام، با مسئولین آموزشگاه تماس بگیرید.
دوره هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان چیست و شغل های مرتبط آن کدام است؟
هوشمند سازی ساختمان به مجموعهای از تکنولوژیها و روشهایی گفته میشود که به منظور کنترل، مانیتورینگ و بهبود عملکرد تجهیزات و سیستمهای الکتریکی، مکانیکی و امنیتی در یک ساختمان طراحی و پیادهسازی میشوند. هدف از هوشمند سازی ساختمان افزایش رفاه، کارآمدی، اقتصاد و زیرساخت در چارچوب حفاظت از محيط زيست است.
روش های مختلف هوشمند سازی ساختمان چیست؟
روشهای مختلف هوشمند سازی ساختمان روشهایی هستند که با استفاده از آنها میتوان اجزای مختلف یک ساختمان را به یک سیستم مرکزی و هوشمند متصل کرد و آنها را از راه دور و به صورت خودکار کنترل کرد.
برای هوشمند سازی ساختمان روشها و پروتکلها و استانداردهای متعددی مانند KNX،BACnet، Cbus، Lonworks و LON وجود دارند که از مهمترین و معروفترین آنها Bacnet و KNX را میتوان نام برد.
بطور کلی سه روش گوناگون برای هوشمندسازی ساختمان ها وجود دارد:
- استفاده از سیم کشی (BUS) مجزا برای نقل و انتقال اطلاعات
- استفاده از سیم های برق به عنوان بستری برای نقل و انتقال اطلاعات
- استفاده از شبکه بیسیم (Wireless)
درآمد های هوشمندسازی ساختمان
هوشمندسازی ساختمان یک موضوع جالب و پرطرفدار با درآمد خوب است. درآمد این حرفه به طور متوسط ۲۰ الی ۳۰ میلیون تومان می باشد. البته عوامل زیادی بر روی درآمد هوشمند سازی ساختمان تاثیر دارد، به طور مثال متراژ، نوع و کاربرد ساختمان.
بازار کار این شغل رشد خوب و پایداری دارد و با گسترش فناوری های جدید، تقاضا برای خدمات هوشمندسازی ساختمان بالاتر نیز خواهد رفت.