انواع یخچال (ساید بای ساید، فریزر بالا، فریزر پایین، درب فرانسوی و…) یکی از ضروریترین لوازم خانگی در هر خانهای است که معیارهای انتخاب آن عبارتند از:
- اندازه
- ظرفیت
- بهره وری انرژی
- و…
این دستگاه نه تنها مواد غذایی شما را تازه نگه میدارد، بلکه به حفظ سلامتی شما نیز کمک میکند.
با این حال، یخچالها میتوانند گران باشند و تعمیر یا تعویض آنها هزینه زیادی در بر دارد.
ساخت بهترین یخچالها و انواع آنها توسط سازندگان خلاق میباشد که مجموعهای از مدلها را با ویژگیهای نوآورانه، از جمله قفسه بندی قابل تنظیم، روشنایی و فناوری هوشمند ایجاد کرده اند.
اگرچه رایجترین نوع یخچال، طراحی آشنای فریزر درب بالا باقی مانده است، مدلهای دیگر شامل فریزر درب پایین، درب فرانسوی و حتی گزینههای چند درب است. مدلهای توکار که ظاهری یکپارچه در آشپزخانه ایجاد میکنند نیز مدلهای دیگری هستند.
خوشبختانه با انتخاب نوع مناسب یخچال و شناخت ویژگیهای آن و با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه ساده میتوانید عمر یخچال خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید که در این مقاله انواع یخچال را معرفی کرده و سپس به ویژگیهای یخچال مناسب برای انتخاب پرداخته و در آخر مقاله به شما 10 ترفند کاربردی برای افزایش طول عمر یخچال تان ارائه میدهیم.
مقاله اجزای یخچال چیست را نیز مطالعه کنید.
یخچال ساید بای ساید (Side-by-Side Refrigerator)
یخچالهای ساید بای ساید تمام قد هستند که یخچال در یک طرف و فریزر در طرف دیگر قرار دارند که امکان جای بیشتری را برای هر نوع مواد غذایی فراهم میکند.
از نوشیدنی و ماست گرفته تا اقلامی که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند، مانند چاشنیها یا محصولات دیگر، در قفسههای در یا در سطلهای نزدیک پایین خنک میمانند.
یک ساید بای ساید معمولا ظرفیت فریزر بیشتری نسبت به واحد فریزر بالا یا پایین ارائه میدهد تا کاربران بتوانند غذاهای منجمد را ببینند و بازیابی کنند.
با این حال، قفسهها به اندازه سایر یخچالها پهن نیستند و نگهداری اقلام بزرگ را دشوار میکند.
مثل ما ایرانیهای که هندونه رو درسته در یخچال نگهداری میکنیم😊.
یخچال فریزر بالا (Top-Freezer Refrigerator)
یخچال فریزر بالا یک نوع رایج و انتخاب سنتی است.
هزینه تولید آن کمتر است، بنابراین یکی از مقرون به صرفهترین انواع یخچال است.
یخچال فریزر بالا برای کسانی که مقادیر زیادی غذا در فریزر ذخیره نمیکنند ایدهآل است، زیرا فضای فریزر معمولا نسبت به مدلهای دیگر کمتر است.
یخچال فریزر پایین (Bottom-Freezer Refrigerator)
یخچال فریزر پایین برای کسانی که اغلب غذاهای فلهای مانند برشهای گوشت بسته بندی شده، بستنی یا سبزیجات را منجمد میکنند، ممکن است این مدل را ترجیح دهند.
نوع فریزر پایین نسبت به مدلهای فریزر بالا محبوبیت بیشتری دارند.
برای اینکه استفاده کنندگان مجبور نشوند محتویات را برای یافتن اقلام کنار نزنند، بسیاری از یخچالهای فریزر پایین یک یا چند سینی راحت و کم عمق را در نزدیکی بالا ارائه میدهند.
یخچال توکار (Built-in Refrigerator)
یخچال توکار برای ذخیرهسازی غذای سرد، پهنتر از مدل استاندارد است، اما برای قرار گرفتن در کابینتهای آشپزخانه کم عمقتر است.
در حالی که یک یخچال استاندارد 32 تا 36 اینچ عمق دارد، کابینت آشپزخانه سنتی 24 اینچ عمق دارد.
اما با عرض 36 تا 48 اینچ، پهنتر از یخچالهای معمولی هستند که 30 تا 36 اینچ عرض دارند.
یک یخچال توکار نیاز به نصب حرفهای دارد که به طور قابل توجهی قیمت را افزایش میدهد.
یعنی یک نجار یا پیمانکار معمولا باید تزئیناتی را در اطراف یخچال نصب کند تا به طور یکپارچه با کابینت مطابقت داشته باشد.
یخچال فرنچ درب (French-Door Refrigerator)
یک یخچال درب فرانسوی دارای یک کشوی فریزر بیرونکش در پایین است و دربهای دوتایی یخچال امکان دسترسی به غذا را فراهم میکنند.
قفسههای پایین پهن هستند و بسیاری از مدلها دارای یک سطل با عرض کامل به سمت پایین هستند.
قفسهها را اغلب میتوان از نظر ارتفاع تنظیم کرد.
دربهای یخچالهای درب فرانسوی معمولا به اندازهای پهن هستند که بطریهای شیر یا آبمیوه بزرگ را در خود جای دهند.
باز کردن هر دو درب به طور همزمان دید واضحی از محتویات ایجاد میکند.
یخچال چهار درب (Four-Door Refrigerator)
اگرچه اصطلاح “چهار در” معمولا برای توصیف وسایل نقلیه استفاده میشود، اما در یخچالها، این اصطلاح به یخچالهایی اطلاق میشود که دارای یک کشوی اضافی به نام کشو اسنک یا کشو اغذیه فروشی هستند.
این مدلها یک طراحی راحت برای قرار دادن غذاهای پرمصرف بدون باز کردن درب بزرگ یخچال است که به حفظ انرژی و مصرف برق کمک میکند.
هنگام انتخاب بهترین یخچال چه نکاتی را باید در نظر گرفت
تعدادی از ویژگیها بر عملکرد یخچال تثیر میگذارد که از جمله این موارد عبارتند از:
- اندازه
- ظرفیت
- بهره وری انرژی
- و…
اندازه
در اندازه یخچال، دو اندازه بیشترین اهمیت را دارند.
اولی، اندازه بیرونی دستگاه، با فضای موجود در آشپزخانه تعیین میشود.
در آشپزخانههای جدید، این مشکلی ایجاد نمیکند، اما در آشپزخانههای قدیمی، یخچال جدید باید در فضای خالی قبلی جای بگیرد.
اندازه یک یخچال متوسط استاندارد بین 30 تا 33 اینچ است.
عمق نیز متفاوت است.
در برخی از طرحها، یخچال تقریبا هم سطح با لبه میز قرار میگیرد.
یخچالهای توکار اگرچه فضای داخلی کم عمق تری دارند، معمولا به اندازه مدلهای تمام عمق ظرفیت ذخیرهسازی ندارند، اما همچنان بزرگتر از یک یخچال کوچک هستند.
ظرفیت
یخچالهای با عرض استاندارد معمولا دارای ظرفیتهای داخلی بین 19 تا 22 فوت مکعب هستند.
برخی از مدلها تا 33 فوت مکعب ظرفیت ارائه میدهند، اما این مدلها عریضتر (و گاهی بلندتر) از مدل متوسط هستند.
مدلهای یخچال با فضای کوچک، برخی از آنها به اندازه 18 اینچ، در خانههای کوچکتر مرسوم هستند.
بهره وری انرژی و درجه بندی
یخچالها میتوانند برچسب راهنمای انرژی داشته باشند که انرژی مورد نیاز دستگاه و هزینه کارکرد سالانه (بر اساس میانگین نرخ گاز طبیعی و برق) را به صورت خلاصه بیان میکند.
برای به حداقل رساندن صورتحسابها و فیشهای ماهانه برق باید یخچال کم مصرف را انتخاب کرد.
برچسبهای انرژی A تا G هستند و A بهترین میباشد که این نوع خودش نیز به A ,+ A++ و A+++ تقسیم بندی شده اند و باید این مورد را مد نظر قرار دهید.
با این ترفندها عمر یخچالتان را افزایش دهید
1. محل مناسب را برای یخچال خود انتخاب کنید
یخچال را از منابع گرما مانند اجاق گاز، رادیاتور و نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
یخچال را در مکانی قرار دهید که تهویه مناسب داشته باشد.
از قرار دادن یخچال در فضاهای تنگ و بسته خودداری کنید.
2.دمای مناسب را تنظیم کنید
دمای ایده آل داخل یخچال 4 درجه سانتی گراد و دمای فریزر 18 درجه سانتی گراد زیر صفر است.
از باز و بسته کردن مکرر درب یخچال خودداری کنید.
درب یخچال را به طور کامل ببندید و از بسته شدن ناقص آن مطمئن شوید.
3. به طور مرتب یخچال خود را تمیز کنید
داخل و خارج یخچال را به طور مرتب تمیز کنید.
از تمیز کنندههای شیمیایی قوی یا ساینده استفاده نکنید.
کویلهای کندانسور را حداقل سالی دو بار تمیز کنید.
4. مواد غذایی را به درستی ذخیره کنید
مواد غذایی را در ظروف درب دار نگهداری کنید.
از گرم شدن بیش از حد غذا قبل از قرار دادن در یخچال خودداری کنید.
از انباشته کردن بیش از حد مواد غذایی در یخچال خودداری کنید.
مواد غذایی فاسد شدنی را در قسمتهای جلو و بالایی یخچال قرار دهید.
5. یخ زدایی یخچال خود را به طور مرتب انجام دهید
یخ زدایی یخچال به طور مرتب به خنک شدن کارآمدتر آن کمک میکند.
برای یخ زدایی یخچال از سشوار یا سایر ابزارهای گرمایشی استفاده نکنید.
از یک سطل یا ظرف برای جمع آوری آب ذوب شده یخ استفاده کنید.
6. به طور مرتب فیلتر آب یخچال خود را تعویض کنید
فیلتر آب یخچال به حذف آلایندهها از آب آشامیدنی شما کمک میکند، فیلتر آب یخچال خود را طبق دستورالعمل سازنده تعویض کنید.
7. از یخچال خود به طور صحیح استفاده کنید
از قرار دادن ظروف داغ در یخچال خودداری کنید.
از یخچال خود برای ذخیرهسازی مواد شیمیایی یا مواد قابل اشتعال استفاده نکنید.
8. به طور مرتب یخچال خود را سرویس کنید
یک تکنسین متخصص یخچال را سالی یک بار برای بررسی و تعمیر و نگهداری آن استخدام کنید.
این کار به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی قبل از تبدیل شدن آنها به مشکلات بزرگتر کمک میکند.
9. از علائم هشدار دهنده غفلت نکنید
اگر متوجه سر و صدای غیرمعمول، نشت آب یا افزایش دمای یخچال خود شدید، فورا با یک تکنسین تماس بگیرید.
این علائم میتواند نشان دهنده یک مشکل جدی باشد که باید برطرف شود.
10. از یک محافظ برق استفاده کنید
استفاده از محافظ برق میتواند یخچال شما را از آسیب ناشی از نوسانات برق محافظت کند.
منابع: